RLAP Challenge 3

Zondag 17 juni 2018

Het stadion, Utrecht

Vandaag RLAP in Utrecht, helaas slechts 1 dames team aan de start. Mooi trainingskoersje dus met al een vastgelegd podium … ! De start van de wedstrijd is bovenop de klim en ook de finish is op het hoogste punt van het parcours. Bij de start wordt gelijk volgas gereden, een piek van 48km/h, en in de derde bocht die we ingaan raakt iemand met de trappers de grond… een spannend momentje met wat slippartijen achter in het peloton .. iedereen blijft gelukkig op z’n fiets. De wedstrijd is dus direct van start en het peloton rijdt op een lang lint, de eerst strijders liggen er al af. De sterkste dame van ons team kan er mooi bij blijven, de rest van de dames volgen.  

De 2e ronde weten we wat ons te wachten staat en hup gelijk mee voorin.. 2 dames van team aan zee blijven erbij en strijden mooi mee tussen de mannen. 4 heren weten weg te sprinten van het peloton en weg te blijven.

Die verdraaide heuvel met smalle opgang biedt geen kans om in te halen en breekt na een paar rondes behoorlijk op … net als ik denk dat ik eraf gereden word zie ik dat het peloton vaart mindert en dus mijn laatste kans voor een sprint er naartoe… gelukkig red ik het net en kan ik mooi finishen in het peloton.

De 3e ronde biedt nauwelijks kans voor adempauze en we gaan direct weer op pad. De start is wat rustiger, dus denk mooi even op adem te komen. Net voordat we de heuvel op gaan komt mijn teamgenoot volgas voorbij gesprint en sleurt het peloton mee de heuvel op… leeg zijn mijn benen van de 2e ronde en helaas kan ik er niet bij blijven. Gewoon lekker blijven peddelen, kilometers maken en wachten op mijn kans om weer aan te haken. De laatste 3 rondes krijg ik kans om weer aan te sluiten bij het peloton … kan ik mooi nog afsluiten met wat snelheid in de benen. Wat een leuke dag weer en vooral de voldoening in de 2e ronde waar ik volledig mee kon strijden.

Raceday, alweer de 3e Ride Like a Pro van dit seizoen. Het mooie parcours van Het Stadion in Utrecht was vandaag even “ons” terrein. Iets over half twee was daar op de Utrechtse berg de starttoeter voor de A groep. Voor vandaag was de start- finish op de berg. Vanaf de inschrijftafel had ik een fantastisch uitzicht! Drie teams, 14 mannen, in strakke pakken, in volle snelheid de berg af en…. soms er stoempend weer tegen op.

Na een aantal rondes werd er een gat geslagen en ging de kopgroep er met twee renners van TAZO, twee renners van CS010 en één renner van Ahoy als een speer van door. “Het spel was op de wagen” zoals echte pro’s dat zouden zeggen. In het peloton werd gedraaid en naar elkaar gekeken. Welke tactieken zouden er vandaag gebruikt worden? In de kopgroep was een zelfde spel gaande. Wie heeft er vandaag de sterkste benen? Fantastisch om te zien, ook als je zelf geen wielrenner bent.

Na een uur het signaal voor de laatste drie rondes. Het gat tussen het peloton en de kopgroep is groot. De eindsprint zal dus vanuit de kopgroep gaan komen. Inmiddels ben ik al een poosje verplaatst vanaf mijn inschrijftafel naar het hek, roepend en joelend, met elkaar juichen we de renners toe. Echt tof om te zien hoe de sprint ingezet wordt, dat gaat zeer doen, de laatste finishmeters zijn toch echt die berg op…… YES, we have a winner!

Het was weer een gezellige 3e Ride Like a Pro dag. De winst was voor TAZO, de tweede plaats ging naar CS010 en last but zeker not least, een derde plaats voor Ahoy.

Ride Like a Pro is zeker niet alleen voor mannen maar óók voor vrouwen. Niet alleen voor de man of de vrouw op de fiets maar ook gewoon voor de toeschouwer. Kom ook eens langs voor een praatje, een lekkere bak koffie en geniet mee van de race! Wedden dat jij je net als ik, ook zonder fiets, een Pro kan voelen….

Tot snel bij de 4e Ride Like A Pro op 15 juli 2018.
Kijk op de site www.ridelikeapro.nl voor de aanvangstijden en de locatie.

Bekijk de resultaten op onze Facebook pagina.